Klantverhaal Boque
Boque heeft een duidelijke missie: elk gebouw in Nederland op de kaart zetten. Galleo is de stabiele plek om de projecten in op te slaan.
- al ruim 2000 projecten in app
- content staat in Galleo, app is de zichtbare schil
- beeldrechten op juiste manier geborgd
Samenvatting
Boque heeft een duidelijke missie: elk gebouw in Nederland op de kaart zetten. En om het verhaal achter het gebouw te kunnen vertellen bleek een app de juiste oplossing. De oprichtster van Boque, Katja van Roosmalen, ging op zoek naar manieren om haar droom waar te maken.
De stabiele en betrouwbare database van Galleo is uitermate geschikt voor het borgen van content (projectinformatie), om deze vervolgens op iedere gewenste manier digitaal te ontsluiten. In dit geval naar een app.
Het intuïtieve projecten invoerscherm van Galleo, zorgt ervoor dat Katja snel nieuwe projecten kan toevoegen. Daarnaast kan ze eenvoudig invulling geven aan juridische aspect rondom beeldrechten.
Om tijd en geld te besparen is ervoor gekozen om de front-end (de app) en de back-end (de content) te scheiden. Op dit moment staan er al zo een 2000 projecten in de app!
Lees meer over de ervaringen van Boque en hoe zij Galleo gebruiken.
Over Boque
Boque is in 2017 gestart als prachtig koffietafelboek voor iedereen die met de bouw te maken heeft, van architect tot opdrachtgever. Een naslagwerk vol met mooie foto’s en aansprekende teksten. De naam BOQUE is een afgeleide van de werktitel: ‘de Vogue voor de Bouw’.
Dat was voor initiatiefneemster Katja van Roosmalen niet genoeg. Zij wilde meer doen om architectuur en materialen op de kaart te zetten. Letterlijk! Daarom besloot ze in 2020 ook een app te willen maken; de Boque-app.
Realisatie Boque-app binnen tijd en budget
Boque heeft een duidelijke missie: elk gebouw in Nederland op de kaart zetten. Met de input van architecten, bouwers en leveranciers het verhaal kunnen vertellen achter een gebouw. Een app bleek daarvoor de juiste oplossing.
Iedereen die er weleens mee te maken heeft gehad, weet dat het ontwikkelen van een website of app geen gemakkelijke opgave is. Er komt veel bij kijken om een dergelijk project binnen tijd en binnen budget gerealiseerd te krijgen.
Katja ging op zoek naar manieren om haar droom toch waar te maken.
De app als zichtbare schil, de projectinformatie uit Galleo
Zowel Boque als Galleo zetten projecten uit de gebouwde omgeving op de kaart. Zo raakten deze partijen in 2017 met elkaar in gesprek. In het begin bood Galleo alleen de plek waar Boque de projecten uit het boek, digitaal in de spotlight kon zetten: www.galleo.co/boque
Tijdens de realisatie van het tweede Boque-boek, in 2020, werd het idee van de app geboren. De business developers van Galleo hebben meegedacht in het proces en waar mogelijk begeleid en geadviseerd over hoe dit te realiseren.
“Voor Boque is Galleo heel belangrijk. Niet alleen omdat Galleo een stabiele plek is om projecten in op te slaan, maar ook vanwege de gedeelde visie op de gebouwde omgeving. Wat me ook positief verrast heeft, was de begeleiding van hun business developers in het proces. Ze zijn heel benaderbaar en denken graag mee.”, aldus Katja van Roosmalen, oprichtster van Boque.
De stabiele en betrouwbare database van Galleo is uitermate geschikt voor het borgen van content (projectinformatie), om deze vervolgens op iedere gewenste manier digitaal te ontsluiten. In dit geval naar een app die door een andere partij ontwikkeld is. De app is de zichtbare schil, de content staat in Galleo. Het op deze manier omgaan met het scheiden van front-end en back-end heeft Boque veel tijd en geld bespaard.
Boque maakt gebruik van de volgende functionaliteiten binnen het Galleo ecosysteem:
- Beheer van teksten en tags bij projecten
- Beheer van leveranciers bij projecten
- Projectpartners toevoegen
- Beeldbank
- Koppeling met externe databron; Boque app
Eenvoudige invoer projecten en vermelding beeldrechten
Op dit moment staan er ruim 2000 projecten in Boque. Deels ingevoerd door leden van Boque, deels door Katja zelf. Dit geeft haar controle over de kwaliteit en over de toevoer van projecten in de app.
Daarnaast maakt Boque gebruik van zogenaamde public content die door andere gebruikers op Galleo is aangemaakt. De content wordt zichtbaar als die gebruikers lid zijn van Boque. Zo krijgt een gedeeld project nog meer aandacht, zowel op Galleo als binnen Boque.
Het intuïtieve projecten invoerscherm van Galleo, zorgt ervoor dat Katja snel nieuwe projecten kan toevoegen. Ze kan ook eenvoudig invulling geven aan juridische aspect rondom beeldrechten. Vooral architecten hebben vaak mooie beelden van projecten, geschoten door professionele fotografen. Op deze beelden rusten beeldrechten. Galleo biedt uitgebreide mogelijkheden om de juiste beeldrechten te vermelden. En door het embedden van content kan Katja ook weer gebruik maken van beelden van anderen, zonder daar zelf de beeldrechten voor te moeten bezitten. Vergelijk het met Google Images die een preview toont van foto’s en verwijst naar de bron, in dit geval Galleo.
Het is een zeer gewaardeerde feature van de gebruikers van Galleo. Het geeft rust om te weten dat beeldrechten op juiste manier geborgd zijn.
Zou je Galleo aanbevelen aan andere spelers in de gebouwde omgeving?
“Ja. Als projecten- en/of referentie database zeker. Ook vanwege het kunnen toevoegen van beeld en beheer van beeldrechten. ” eindigt Van Roosmalen.
Ontdek Galleo
Ontdekken wat Galleo specifiek voor jou en je organisatie kan betekenen?
Vul hier je gegevens in en we nemen snel contact met je op!
Referenties Galleo
“Om onze projectdata centraal, inzichtelijk en toegankelijk te houden, is goede software essentieel. De basis van Galleo voldeed aan vrijwel al onze eisen.”
Witteveen+Bos
“Om te zorgen dat voor iedere tender en offerte de juiste referenties worden gevonden, is de beschikbaarheid van actuele en kwalitatief goede projectinformatie essentieel. Medewerkers vullen de projectinformatie nu zelf in, dat scheelt mij veel tijd bij het uitsturen van offertes.”
Movares
“Galleo slaat een brug tussen de jonge generatie en de ervaren generatie, doordat het onze projectinformatie breed toegankelijk maakt.”
Oosterhoff
Waarom Galleo?
Met Galleo komt alle actuele en historische kennis en expertise over projecten samen. De gevalideerde informatie is nu 24/7 toegankelijk voor de gehele organisatie en kan gemakkelijk worden ontsloten. Voor interne doeleinden, maar ook op www.galleo.co, op de eigen bedrijfswebsite, of worden ingezet voor communicatie- en salesdoeleinden.
Het sluit daarmee naadloos aan op de behoefte van netwerkorganisaties en van organisaties die werken vanuit verschillende vestigingen en landen. Maar ook bij de actuele ontwikkeling van meer thuiswerken. Galleo bevordert kennisdeling en samenwerking zowel intern als extern en maakt de organisatie wendbaarder in een continu veranderend werkveld.